reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Aliança per promocionar el turisme esportiu i de tornejos

05/04/2017

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, a través de Reus Esport i Lleure i en el marc d’un acord global per promocionar el turisme esportiu i de tornejos, ha presentat la XVII edició de la Mare Nostrum Cup de futbol i bàsquet, que organitza l’empresa Mare Nostrum i que és el torneig més important en nombre d’esportistes i pernoctacions dels que es realitzen a les comarques del Camp i l’Ebre. L’esdeveniment inclou un total de 20 escenaris esportius en futbol i 13 pavellons en bàsquet, alguns dels quals a Reus, i una participació de 5.500 esportistes en la modalitat futbolística i 2.500 en bàsquet.

D’aquesta manera, el torneig acumula un total de 8.000 participants que omplen diferents establiments hotelers amb 19.000 pernoctacions. Pel que fa a equips participants, s’ha passat dels 85 equips d’edicions anteriors als 220 actuals en la modalitat esportiva de futbol i 158 equips en la modalitat esportiva de bàsquet. Les competicions es portaran a terme del 10 al 12 d'abril.

El regidor d'Espots Jordi Cervera i els promotors de les activitats esportives Albert Viñas (Tecnifutbol) i Delfí Vives (Mare Nostrum) han presentat aquest dimecres el torneig i les iniciatives de turisme familiar esportiu. Des de l’organització es preveu que aquesta activitat, que implica un turisme de tipus familiar relacionat amb l’esport, pugui créixer en futures edicions amb altres modalitats i períodes de l’any. Per aconseguir-ho, l’empresa Mare Nostrum i Reus Esport i Lleure tenen com a objecctiu incrementar la col·laboració actual per augmentar l’abast d’aquesta convocatòria esportiva.

L’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA aportarà a aquesta iniciativa la capacitat organitzadora i les instal·lacions municipals per enfortir aquesta aliança que pretén fer créixer de manera progressiva el nombre d’usos de turisme esportiu lligat a la marca Mare Nostrum i Costa Daurada i també a la marca Reus és Esport.

Altres àmbits de l’acord
A més del turisme de tornejos que promou l’empresa Mare Nostrum, la resta d’empreses vinculades al Complex Futbolístic Futbol Salou (Futbol Salou i Tecnifutbol) conjuntament amb Reus Esport i Lleure estudiaran la progressiva implementació de noves activitats i productes a partir del potencial d’instal·lacions i capacitats dels diferents actors.

Formació a les escoles de futbol
Tecnifutbol, per encàrrec de la Regidoria d’Esports, desenvoluparà un programa amb la seva metodologia Smartfootball adreçat a entrenadors de les escoles de futbol de la ciutat amb l’objectiu de facilitar a les escoles la millora de les estructures esportives i de la metodologia de treball de les escoles de Reus, que amb més 1.500 esportistes és la modalitat amb més llicències federatives a la ciutat.

Mare Nostrum - Ciutat de Reus de Bàsquet
Fruit d’aquest acord també s’estableix que el Torneig Mare Nostrum de Bàsquet passi a anomenar-se també Ciutat de Reus a partir de l’edició de 2018. Des de les regidories d’Esports i de Projecció de Ciutat es desitja que aquesta activitat creixi amb el Pavelló Olímpic Municipal com a centre del torneig i d’aquesta manera el bàsquet comparteixi amb el futbol tota la rellevància de l’esdeveniment.

Fitxers Relacionats: