Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Balanç positiu del Parc de Nadal de Reus 2023-2024

05/01/2024

El Parc de Nadal de Reus tanca les portes de la seva 43ena edició, després de 8 dies d’activitat, del 27 de desembre fins al 4 de gener, en horari de 15:00 h a 21:00 h (el dia 31 va estar tancat i el dia 1 l’horari va ser de 16:00 h a 21:00 h).

Per fomentar l’atenció a la diversitat, els dies 29 de desembre i el 2 de gener es va reservar l’Hora Tranquil·la. Durant aquest temps el soroll i lluminositat de la instal·lació es van reduir per ajudar al públic amb TEA i hipersensibilitat que pogués gaudir de les activitats del Parc.

Realitzat el recompte final s’estima que més de 22.000 assistents han pogut gaudir de les més de 60 activitats que ofereix el Parc. Això suposa aproximadament un 50% més d’assistència respecte a l’edició anterior i també permet observar una resposta molt positiva per part de la ciutadania a l’impuls donat enguany al Parc de Nadal.

En aquest sentit el regidor de Salut i Esports, Enrique Martín, valora que «estem molt satisfets amb l’edició d’aquest Nadal, el restylling del parc pel que vam apostar des del govern ha estat molt ben rebut per la ciutadania i les dades així ho avalen. La transversalitat de l’oferta, juntament amb el trasllat de la ludoteca a la primera planta, a un nou espai més ampli i tranquil, i la nova Zona Jove han estat clau segons el feedback rebut per part de la ciutadania que també indica que molta gent ha assistit més d’un dia al parc».

Per la seva banda el regidor de Joventut, Daniel Marcos, ha manifestat que «el repte era fer venir a la gent jove al parc i arribar a un públic objectiu nou; en aquest sentit, hem superat les expectatives previstes».

Segons la procedència, els assistents han estat: un 60% de Reus, seguits per Tarragona amb un 11,5%; però pel parc han passat gent no només de diferents poblacions del Baix Camp (Cambrils, Riudoms, Alforja, Les Borges... ), sinó també ho han fet d’altres comarques com el Tarragonès i l’Alt Camp, i de llocs més distants com Mallorca, Holanda i fins i tot de Brasil.

La franja d’edat amb més afluència ha estat entre els 7 i els 10 anys (60% dels assistents).

Les activitats que millor s’han valorat son la realitat virtual amb un 18% (pràcticament 1 de cada 5 nens i nenes), el Kappla (amb un 9,1%), el seguirien l’Espai Jove amb un 5,4%, i la Ludoteca també amb un 5,4%.