reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Bicicletada popular solidària el 19 de març a benefici de Fundació Noelia

14/02/2017

A partir de dilluns 20 de febrer s’obren les inscripcions a la Bicicletada popular solidària promoguda per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i organitzada conjuntament pel Club Ciclista Reus, Reus Esport i Lleure i la col·laboració de Tretzesports.

La Bicicletada té una llarga llista de col·laboradors i patrocinadors, cosa que permetrà que el 100% de la inscripció vagi a benefici de la tasca que desenvolupa la Fundació Noelia en la investigació per trobar la cura per als nens que pateixen distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI. La representant d'aquesta fundació Noelia Canela ha explicat que en els darrers anys s'ha avançat considerablement en la recerca sobre aquesta patologia i que pròximament la fundació participarà en un congrés científic a Washington (EUA) on es presentaran els darrers avenços. L'entitat treballa per crear un registre estatal d'aquesta malaltia i per persuadir laboratoris farmacèutics i mèdics perquè intensifiquin la recerca en aquest àmbit. 

El regidor d'Esports Jordi Cervera ha explicat que la bicicletada vol promocionar l’ús de la bicicleta amb finalitat esportiva o d’exercici físic i que ocuparà tot el matí del diumenge 19 de març l’avinguda Sant Jordi, el parc de Sant Jordi i la plaça de l’Univers amb un seguit d’activitats complementàries al recorregut urbà de la bicicletada. A més, Cervera ha recordat que en aquesta iniciativa hi col·laboren un bon nombre d'entitats, empreses i particulars, als quals ha agraït la seva implicació i tasca desinteressada.

A la presentació de la bicicletada també hi han assistit un representant del Club Ciclista Reus i la mare d'un infant reusenc afectat per aquesta malaltia.

Recorregut
El recorregut, totalment urbà, de 5,5 quilòmetres, amb sortida a l’avinguda de Sant Jordi seguirà l’itinerari per la plaça de Pompeu Fabra, riera Miró, riera Aragó, avinguda Pere el Cerimoniós, avinguda Jaume I, plaça d’Hèrcules, carrer Misericòrdia, plaça Pastoreta, passeig Prim, Plaça del nen de les Oques, carrer Sant Joan, plaça de Prim, raval de Jesús, raval de Martí i Folguera, raval de Robuster, raval de Sant Pere, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura, plaça de la Llibertat, avinguda de Sant Jordi i arribada novament al parc de Sant Jordi.

L’activitat té previst el seu inici a les 10:30 h i a l’arribada, un cop desenvolupat tot el recorregut, a la plaça de l’Univers es desenvoluparan diverses activitats, sortejos, degustacions i animacions per tal de poder gaudir d’un matí festiu i esportiu.

Inscripció solidària de 5 euros
La inscripció es podrà fer online a la web www.tretzesports.org i presencialment a les botigues i centres col·laboradors, entre els quals de moment hi ha confirmats Biciclik Reus, Motobike, Pedals i Bici Park. A la web de reusesport.cat s’aniran actualitzant els llocs on es podran realitzar les inscripcions presencials.