reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Commemoració del Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular

14/03/2024

L’Associació Catalana d’Hipercolesterolèmia Familiar, amb la col·laboració de la regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus i del Col·legi de Farmacèutics, ha organitzat una jornada informativa a la plaça del Prim de la ciutat per tal de commemorar el Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular.

Enrique Martín, regidor de Salut i Esports, ha explicat que “aquesta és una acció pensada per conscienciar a la ciutadania de la importància de les malalties cardiovasculars, amb una incidència especial en la prevenció dels principals factors de risc, com el tabaquisme, la hipertensió, la diabetis, el colesterol, l’obesitat i el sedentarisme, entre d'altres”.

L’Associació d’Hipercolesterolèmia convida a la ciutadania a passar pel punt d'informació, on en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics, s’ofereix a tots els assistents mesures biomètriques de diferents paràmetres que permeten avaluar el colesterol com a element de risc cardiovascular.

L'objectiu d'aquest punt d'informació és generar un espai de visualització per a la malaltia de la hipercolesterolèmia familiar i a la vegada informar a la ciutadania sobre els riscos del colesterol. L’associació ASCAHIFA aplega a persones de totes les edats amb Hipercolesterolèmia familiar una malaltia hereditària que provoca nivells elevats de cLDL (colesterol dolent) i pot provocar malalties del cor, vasculars i del cervell.

El regidor de Salut i Esports manifesta que “aquestes accions són importants per promoure la col·laboració entre diferents actius en salut, per generar activitats de prevenció i de promoció de la salut, amb valor afegit, com són aquestes propostes dirigides a la ciutadania per millorar la informació disponible i la presa de decisions”.