reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Dispositiu de mobilitat amb motiu dels partits del CF Reus Deportiu a l’estadi

24/08/2016

L’Ajuntament de Reus, a través de la Guàrdia Urbana, la regidoria d’Urbanisme i de la companyia municipal d’autobusos Reus Transport, en col·laboració amb CF Reus Deportiu, han previst un dispositiu de mobilitat a l’entorn de l’estadi municipal amb motiu dels partits de futbol que l’equip roig-i-negre jugarà a casa la temporada 2016-17. La circulació de vehicles privats estarà restringida en els carrers adjacents a l’estadi, de manera que es recomana als aficionats que es desplacin al camp en transport públic o caminant. Reus Transport, ha creat una línia específica de bus urbà que unirà el centre de la ciutat amb l’Estadi municipal tots els dies de partit.

La Guàrdia Urbana, que col·laborarà amb la resta de cossos policials en les tasques de seguretat, vetllarà sobre el terreny per la correcta mobilitat al voltant de l’estadi de futbol durant tots els dies de partit. Efectius de Protecció Civil col·laboraran amb tasques d’organització i informació.

Prohibició d’estacionament
El dispositiu de mobilitat preveu el tall de la circulació de vehicles pels carrers de Recasens i Mercader i de Nelson Mandela, entre 3 hores abans i 1 hora després del partit.

L’estacionament de vehicles en aquests dos vials ja estarà prohibida des d’hores abans: al matí del mateix dia, quan el partit sigui a la tarda; i a la tarda del dia abans del partit, si aquest es disputa pel matí. La mesura s’aplicarà als dos costats dels vials en els trams següents:

  • Carrer Recasens i Mercader, entre els carrers de Nelson Mandela i de Víctor Català.
  • Carrer de Nelson Mandela, entre els carrers de Recasens i Mercader i de l’Amirall Recasens.

Es preveu que el dispositiu de mobilitat tingui mínimes afectacions tant en el trànsit intern pel polígon indústrial com en el de la urbanització Sol i Vista, ja que es garanteixen accessos i itineraris alternatius. L’Ajuntament mantindrà contactes continuats amb els veïns de la zona per avaluar possibles incidències i, si cal, modificar i adaptar les mesures implantades.

Aparcament alternatiu
L’Ajuntament habilitarà un solar de propietat municipal situat al carrer de Joan Alcover com a zona d’aparcament alternatiu els dies de partit. L’espai té una capacitat per a uns 160 cotxes, suficient segons preveu la Guàrdia Urbana per reforçar la capacitat d’estacionament del polígon Agro Reus. En cas de requerir més places d’aparcament, l’Ajuntament diposa d’altres terrenys propers que es podrien adequar.

I, finalment, l’Ajuntament deixa la porta oberta a arribar a acords amb propietaris de terrenys privats propers a l’estadi per habilitar nous espais d’aparcament alternatiu en cas que sigui necessari.

El dispositiu de mobilitat a l’entorn de l’estadi ha contemplat també l’ampliació del número de zones d’aparcament per a motocicletes i per a persones amb mobilitat reduïda a les zones d’estacionament properes a l’equipament esportiu.

Reus Transport
L’empresa municipal de transport urbà, Reus Transport, ha creat la Línia 34, que unirà el centre de la ciutat, la plaça de les Oques, amb l’Estadi municipal tots els dies que el CF Reus Deportiu jugui a casa. Aquest servei estarà inclós en tots els abonaments i es farà amb dos autobusos amb capacitat per a 90 places cada un.

La Línia 34 es posarà en marxa aquest dissabte 27 d’agost, coincidint amb el primer partit de lliga que el CF Reus jugarà a casa i estarà vigent tota la temporada, fins al juny de 2017. A més, la nova línia també estarà operativa els dies de partit que hi pugui haver entre setmana.

El bus de la Línia 34 tindrà una freqüència de 10 minuts. Per exemple, en el cas del partit d’aquest dissabte, que comença a les 19:00h, la línia estarà operativa a partir de les 17:10h des de la plaça de les Oques, amb l’última sortida a les 18:50h. Per al trajecte de tornada, el bus sortirà de l’Estadi quan acabi el partit: a les 20:50h començaran els viatges de tornada, amb el darrer trajecte a les 21:30h.