reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Els Campionats de Catalunya Absoluts de Ball Esportiu, a Reus el 20 i 21 de maig

16/05/2017

Reus acull els dies 20 i 21 de maig els Campionats de Catalunya Absoluts de Ball Esportiu, una competició que portarà a la ciutat unes 250 parelles participants, d’una vintena de clubs de ball esportiu, a les quals cal sumar-hi l’alta presència de públic assistent. El últims Campionats de Catalunya es van celebrar a Llinars del Vallès, amb una entrada de més de 500 persones de públic.

Durant aquest cap de setmana es portaran a terme al pavelló olímpic de Reus següents competicions: el XIII Campionat de Catalunya Absolut (Estàndards i Llatins), el IX Campionat de Catalunya Wheelchair Combi Latin, el V Campionat de Catalunya Diversitat funcional Down, la X Copa Catalana, la X Copa Federació, i la II Open Catalunya Ball Sincronitzat.

El ball esportiu comprèn formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i amb unes característiques que el fan singular: unes peculiars característiques plàstiques i estètiques; i es practica en parella, individual o en grup, etc.

La modalitat reconeguda pel Consejo Superior de Deportes com a esport, a l’abril del 2006, ha estat la de Ball Esportiu i de Competició, en la que tenen cabuda diferents disciplines de ball, en les seves dues vessants de competició i social; i practicades de forma individual, en parella o en grup o qualsevol d’aquestes per a persones amb diversitat funcional. Actualment les disciplines que estan estructurades dins la FCBE són: Estil internacional, Line Dance, Hip- Hop, Cheerleading, Ball sincronitzat, Weelchair, Diversitat funcional (Down).

La FCBE és la Federació Catalana de Ball Esportiu, organisme regulador i promotor del ball esportiu a Catalunya, creada a Barcelona el 13 de setembre del 2007, essent la primera federació de ball esportiu constituïda arreu de l’estat espanyol.