reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Final d'etapa de la Volta a Catalunya amb presència de la Capital de la Cultura Catalana

24/03/2017

La ciutat de Reus i l'esdeveniment de la Capital de la Cultura Catalana 2017 protagonitzen aquest divendres i dissabte la cinquena i sisena etapes de la 97ª Volta Ciclista a Catalunya. Aquest migdia els corredors han travessat la ciutat de Reus, mentre que aquest dissabte la sisena etapa finalitza a l'avinguda de Salou a l'alçada de la plaça del Parc de Mas Iglesias.

La cinquena etapa d'aquesta prova ciclista internacional, que es disputa aquest divendres i ha tingut pas per la ciutat de Reus, discorre entre la localitat de Valls i el port de muntanya "Lo Port", el punt més alt del massís dels Ports. Aquest dissabte la penúltima etapa de la Volta inclou un recorregut entre la capital de comarca del Baix Ebre, Tortosa, i la ciutat de Reus. Aquesta etapa amb un recorregut total de 189 km tindrà en el tram final la dificultat del coll d'Alforja per continuar per Arbolí fins arribar a l'alt de la Mussara, port puntuable de primera categoria a 24 quilòmetres de la meta.

Dissabte, arribada a Reus amb els Nanos
L'arribada a Reus es farà entrant per la carretera de Salou, per un cop superada la rotonda a l'alçada de l'avinguda del Mediterrani encarar la recta d'arribada al costat del parc de Mas Iglesias just abans de la plaça del Canal. Les incidències de mobilitat que es poden generar aquest divendres i dissabte es poden consultar a través del web municipal. Aquesta arribada d'etapa inclourà diferents activitats organitzades amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Un dels elements festius més característics de la ciutat, els Nanos de Reus, estaran presents a l'arribada de la Volta i protagonitzaran el moment culminant de l'etapa, el lliurament dels premis. En concret, seran el Xiquet i la Xiqueta els qui atorgaran els guardons als ciclistes vencedors al costat de les autoritats municipals, entre els quals l'alcalde Carles Pellicer, el regidor d'Esports Jordi Cervera i la regidora de Cultura Montserrat Caelles.

D'altra banda, a l'arribada de Reus hi haurà elements promocionals i visuals de la Capital de la Cultura Catalana i es lliurarà informació i material sobre aquest esdeveniment a tots els mitjans de comunicació acreditats per cobrir aquesta competició.

Promoció del ciclisme
La ciutat de Reus ha viscut en els darrers anys un increment significatiu de la pràctica del ciclisme i de les proves esportives ciclistes, entre altres factors gràcies a l'impuls del Club Ciclista Reus, amb el qual col·labora la Regidoria d'Esports. Algunes de les iniciatives més exitoses en l'àmbit del ciclisme a Reus són proves com la Polar Reus – La Mussara o el Trofeu Ferran de Ciclisme. Segons el regidor d'Esports Jordi Cervera, “l'arribada a Reus de la principal prova ciclista del país suposa un pas més en la consolidació i arrelament d'aquest esport a la ciutat”.

Fitxers Relacionats: