reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Inauguració de l’Olimpíada Escolar 2022

25/04/2022

La flama olímpica tornarà a recórrer demà, 26 d’abril, els carrers de Reus per donar la benvinguda a l’Olimpíada Escolar 2022. La torxa sortirà a les 19 hores de l’Ajuntament i, a partir d’aquesta mateixa hora, s’iniciarà al Pavelló Olímpic Municipal la cerimònia inaugural de la 40a edició de l’Olimpíada Escolar de Reus.  

L’encesa del peveter i la hissada de la bandera olímpica seran els actes destacats de l’acte d’inauguració que comptarà amb parlaments institucionals. Al voltant de 2000 escolars de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre participaran en la nova edició de l’Olimpíada, que del 2 al 27 de maig, ompliran d’activitats les diferents seus. 

L'edició d’enguany torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia:  la del 2020, que es va viure des del confinament, i la de 2021, amb activitats i un format adaptat a la situació epidemiològica. L’Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula i les novetats d’enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l’acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

La principal novetat d’aquesta edició, a part dels nous esports que s’han incorporat, és consolidar l’Olimpíada Cultural, després de la bona acollida de l’any passat, i que enguany s’ha oferit a participar als alumnes de 5è.