reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Inauguració dels nous parcs de cal·listènia

06/04/2022

L’Ajuntament de Reus inaugurarà demà, 7 d’abril, a la tarda els nous parcs de cal·listènia que s’han instal·lat recentment per a la pràctica d’aquest sistema d’exercicis físics. A les 17.30h es farà la inauguració del nou equipament a Mas Iglesias i a les 18.30h s’inaugurarà el parc de la plaça dels Ganxets. El format serà el mateix, després dels parlaments de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i del regidor d’Esports, Pep Cuerba, es farà un entrenament i assessorament per part d’un grup d’instructors experts en equips de cal·listènia de com utilitzar l’equipament.

Està previst que acudeixin a l’acte altres regidors de Govern, els veïns de la zona, estudiants de grau superior d’Activitat Física de l’Institut Tapiró i el col·lectiu de practicants de cal·listènia de Reus anomenat Venombarzs.

Les obres d’instal·lació d’aquests equipaments les ha portat a terme l’empresa Hidroiter SL amb un pressupost de 45.889,80 IVA inclòs. L'Ajuntament té previst construir un tercer parc de cal·listènia dins del parc del Lliscament.

La nova zona esportiva del parc de Mas Iglesias s’ha construït al costat del camp de futbol Cruyff Court Sergi Roberto (Plaça de Ramon Amigó). Té un conjunt d'estructura multijoc amb espatllera, paral·leles, banc d'abdominals, i conjunt per a salts, entre altres instal·lacions. Dins l'equipament es manté el paviment actual de terra i gespa per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat.

El segon parc de cal·listènia s’ha construït a la plaça del Ganxets, a tocar de l'avinguda de Marià Fortuny. Consta d’una estructura longitudinal en zigzag amb espatllera, un conjunt de paral·leles, i bancs per a abdominals, entre altres instal·lacions. Dins l'àmbit també s’ha construït un banc de sorra en els punts on les instal·lacions superin l'1,5m.

La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics a partir del ús del propi pes corporal. En aquest sistema, l’interès radica en els moviments de les cadenes musculars que composen el cos humà. És tracta d’una pràctica esportiva que esta guanyant popularitat, ja que és apta per a tot tipus de públic, sense límit d’edat, i recomanada fins i tot per al tractament de problemes musculars. En els últims anys, la seva aparició en l’espai públic a partir d’elements estructurals que faciliten la seva pràctica, ha esdevingut un nou complement esportiu en l’ampli catàleg d'equipaments a l’espai públic.