Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Jornada sobre el tractament del suïcidi als mitjans de comunicació

07/06/2024

El pròxim dimarts dia 11 de juny, de 10:00 h a 12:00 h, i al Centre Cívic Llevant (Plaça Horts dels Canonges, 1, de Reus), començarà un cicle de converses sobre temes diversos, el primer dels quals és sobre "L'abordatge de la conducta suïcida als mitjans d'informació i comunicació". 

El rol dels mitjans de comunicació és fonamental en la prevenció de la conducta suïcida. És crucial tractar el tema sense estigmatitzar i desfent-se dels falsos mites que l'envolten. 

En el marc del Pla Local de Prevenció de la Conducta Suïcida, la regidoria de Salut i Esports, amb el suport del Col·legi de Periodistes, els Estudis de comunicació de la URV i el Col·legi de Psicologia de Tarragona, organitzen aquest espai de conversa amb els professionals dels mitjans de comunicació. L'objectiu és reflexionar sobre els aspectes clau en l'abordatge de la conducta suïcida als mitjans de comunicació. 

L'Associació Catalana de Prevenció de la Conducta Suïcida ens acompanyarà en aquesta ocasió i dirigirà l'intercanvi d'idees entre els professionals del sector. Es convida a tots els assistents a compartir titulars, notícies o exemples que hagin trobat per a reflexionar sobre situacions reals.

El 10  de setembre se celebra el Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, i ens volem preparar per abordar el tema de manera conscient i responsable. 

Les inscripcions es poden fer a través d'aquest enllaç a la pàgina de l'Escola Oberta de Salut.