reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

L’ Olimpíada Escolar 2022 arriba a la recta final

20/05/2022

La 40a edició de l’Olimpíada Escolar de Reus ha arribat aquesta setmana a la fase final amb les competicions d'atletisme i escacs en la vessant esportiva i amb les proves a les escoles Marinada, col·legi Sant Rafael i escola Montsant en la vessant cultural. Aquest any més de 1.800 alumnes de 5è i 6è, de 45 centres escolars de Reus i la comarca del Baix Camp competeixen en tretze disciplines esportives (hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tenis taula, ritmes i balls i pàdel) al llarg de tres setmanes, des del 2 al 22 de maig. El proper divendres, 27 de maig a partir de les 17.30 al Pavelló Olímpic Municipal, tindrà lloc la cloenda de la 40a Olimpíada Escolar amb les finals de ritmes i balls, novetat d’aquesta edició, i el lliurament de les medalles d’or, plata i bronze corresponents.

El regidor d’Esports, Pep Cuerba, ha valorat positivament “l’alt nivell d’implicació i esforç dels alumnes i responsables dels centres educatius en aquesta Olimpíada on un cop més s’han vist reflectits els valors olímpics”.

Després de 2 anys marcats per la pandèmia, enguany s’ha recuperat el format original de l’Olimpíada Escolar a Reus i les competicions s’han pogut traslladar a banda de a les instal·lacions municipals, com el Pavelló Olímpic Municipal, el camps municipals de futbol i el polilleuger Ciutat de Reus, al Club Natació Reus Ploms, el Reus Deportiu, el Club Tenis Monterols, el Club Tenis Taula Ganxets, el Col·legi Pare Manyanet, i les escoles Pi del Burgar i Sant Bernat Calvó.

Olimpíada cultural

Aquest any s’ha consolidat la celebració de l’Olimpíada Cultural,  que va sorgir amb motiu de les restriccions a causa de la COVID i que va tenir molt bona acollida l’any passat. L’Olimpíada Cultural es porta a terme al Pavelló Olímpic de Reus, on els grups classe realitzen una part esportiva amb una prova de bàsquet i una d’hoquei i després passen a la part cultural amb preguntes del teixit esportiu reusenc i internacional.  Totes aquestes proves fan que entre tots els alumnes del grup s’acumulin punts i el grup que obtingui la màxima puntuació entre els 18 participants és el guanyador. Cada integrant del grup guanyador rebrà una medalla, a l’igual que els segons i tercers classificats.

L’objectiu d’aquest àmbit cultural és potenciar els valors de l’esport com la companyonia i el treball en equip i el coneixement històric dels fets esportius.

L’Olimpíada Escolar és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Reus a través de Reus Esport i Lleure i el Consell Esportiu del Baix Camp i té l’objectiu de promoure l’esport escolar i l’esperit de participació i competició a les escoles.