reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La Caminada Reus-Prades-Reus compleix aquest 5 de juny els 25 anys

31/05/2022

El proper diumenge dia 5 de juny de 2022 tindrà lloc la XXV Caminada de Reus-Prades-Reus, organitzada per l’Associació Excursionista Catalunya de Reus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i Reus Esports i Lleure. Per celebrar aquest 25é aniversari. la caminada sortirà i arribarà a la Plaça del Mercadal de Reus.

Amb un recorregut de 54,800 km. i un desnivell acumulat de 2.950 m, aquest any es recupera de nou el trail per tots aquells participants que la vulguin fer corrents, i també com a novetat hi haurà “La Curta”, una variant de la caminada tradicional, que pujarà fins a la Mussara, amb 20 km menys de recorregut.

La sortida està programada a les 7 hores de la Plaça Mercadal. Està pensada per fer-la en un termini mitjà de 12,30 hores amb un ritme de marxador normal, tot i que cada any el primer participant, que ho fa corrent, acostuma a arribar abans de les 12 del migdia.

El darrer participant sol arribar a les 21 hores. Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1000 participants la qual cosa fa que sigui tota una referència en les caminades del nostre voltant.

La participació està limitada a un mínim de 15 anys d’edat i sense límit per la màxima edat, havent-hi participants arribats a Reus que superen els 70 anys. Més d’un 85% dels participants que surten de Reus arriben a completar la prova, els que abandonen ho acostumen a fer a Prades on queden amb les amistats per dinar.

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes grogues de la federació tot i que tots els participants rebran un mapa detallat a escala 1:25000 amb la descripció de l’itinerari, on s’identificaran tots els punts de pas, i punts d’avituallament, així com un telèfon de contacte en cas d’emergència.

Inscripcions

Les inscripcions, amb un preu que oscil.la entre 16 € ( socis de l’entitat federats) fins a un màxim de 34 € ( no socis no federats) ja estan obertes al web a www.aecreus.apuntat.cat , tot i que també es pot fer presencialment a les oficines de l’Associació (C/Orient nº 17, baixos) els dilluns i dijous de 19 a 21 hores.

L'organització recorda que  s’ha d’estar un mínim preparat físicament i per tant, és recomanable haver realitzat entrenaments previs per estar en bones condicions el dia de la caminada.