reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La flama olímpica torna als carrers de Reus amb la inauguració de la 40a Olimpíada Escolar

26/04/2022

El Pavelló Olímpic Municipal de Reus ha acollit aquesta tarda, a partir de les 19 hores, la cerimònia inaugural de l’Olimpíada Escolar 2022. L’encesa del peveter i la hissada de la bandera olímpica han estat els actes destacats de l’acte d’inauguració, que ha comptat amb els parlaments institucionals de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí; la representant territorial de l’Esport de la Generalitat, Carmina Blay, el regidor d’Esports, Josep Cuerba i el regidor d'Educació, Daniel Recasens.

La torxa ha sortit poc després de les 19 hores de l’Ajuntament de Reus, on ha estat encesa per regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, per recórrer la ciutat fins al Pavelló Olímpic on s’ha pogut gaudir del pregó de l’Olimpíada, tres exhibicions de ball i el lliurament de diplomes a les escoles.

En l’edició d’enguany, la 40a, participaran un total de 45 escoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 1810 alumnes participaran en l’Olimpíada esportiva i 428 en la recentment incorporada Olimpíada Cultural. Les proves esportives i culturals es faran del 2 al 27 de maig.  

L'edició d’enguany torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia: la del 2020, que es va viure des del confinament, i la de 2021, amb activitats i un format adaptat a la situació epidemiològica. L’Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula i les novetats d’enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l’acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

La principal novetat d’aquesta edició, a part dels nous esports que s’han incorporat, és consolidar l’Olimpíada Cultural, després de la bona acollida de l’any passat, i que enguany s’ha oferit a participar als alumnes de 5è.