reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

L’Ajuntament de Reus presenta un paquet d’inversions a les instal·lacions esportives de la ciutat que inclou la creació d’un nou camp de futbol

01/12/2022

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Pep Cuerba, han presentat aquest matí en roda de premsa un paquet d’inversions de 1.125.000 euros per a millorar les instal·lacions esportives municipals dedicades a l’esport de base, i a l’esport d’alt nivell, i habilitar-ne de noves. Les actuacions contemplen una inversió important en el futbol de la ciutat gràcies a la creació d’un nou camp i a la millora de les instal·lacions de la resta dels camps municipals. També s’habilitaran nous espais d’entrenament per a BTT i cal·listènia i es realitzarà un pla de millora de les instal·lacions esportives municipals.

Les intervencions es finançaran amb els 700.000 euros que s’havien de destinar al CAIF i pressupost ordinari de la regidoria per a l’exercici 2022 i 2023.

Entre les actuacions destaca el paquet dedicat als camps de futbol que contempla les següents inversions:

  • Un nou camp de gespa artificial. 650.000 euros

El nou camp s'instal·larà al lloc que actualment ocupa un dels camps d’entrenament de gespa natural de l’Estadi Municipal. Comptarà, a més de la instal·lació de gespa, amb la instal·lació de l’enllumenat amb llums led i el tancament perimetral de la instal·lació. 

Aquesta instal·lació es podrà utilitzar per a disputar competicions o per a l’entrenament dels equips referents del projecte de futbol de ciutat, el Reddis i la Fundació Futbol Base Reus. El camp suposarà una alternativa a la gespa natural pels dies de pluja i per garantir-ne el seu manteniment.

Entre altres usos, el nou camp de futbol es podrà fer servir per als partits oficials dels equips de Futbol 11 de la Fundació Futbol Base Reus; pels entrenaments del Genuine i per a disposar de camps que permetin consolidar el creixement dels equips femenins.

  • Instal·lació de LEDS als camps de futbol. 250.000 euros

Es renovarà i millorarà la il·luminació dels camps de la Pastoreta, Mas Iglesias, Districte 5é, Reddis i Annex de l’Estadi Municipal amb la instal·lació de lluminàries LED

Les lluminàries LED permetran regular la intensitat de la il·luminació sense perdre llum a  zones del camp garantint la  homogeneïtat i millorant les condicions per a la pràctica esportiva per a entrenaments i per al desenvolupament de partits oficials. La intervenció permetrà un estalvi d’un 60% en el consum.

Millores d’altres instal·lacions

Actualment les instal·lacions esportives municipals acullen a més de 33 entitats esportives de la ciutat que les utilitzen com a seu d’entrenament i competició. Per a mantenir les condicions òptimes per a la pràctica esportiva tant de l’esport base com d’alta competició, s’executarà un pla d’intervencions als pavellons i camps de futbol per a millorar elements funcionals i de seguretat a aquestes instal·lacions i equipaments esportius.  Es destinaran 175.000 euros.

Finalment, el paquet d’inversions contempla les següents intervencions:

  • Millores al gimnàs del pavelló Olímpic Municipal amb la renovació d’algunes màquines d’entrenament. 20.000 euros
  • Nou parc de cal·listènia al barri Gaudí. 20.000 euros.
  • Adaptació d’un circuit per a la pràctica de la BTT d’iniciació i entrenament.  Actualment s'està definit l’emplaçament i les característiques de l’espai per a preparar un circuït de BTT que permeti el seu ús com a zona d’iniciació i d’entrenament per aquest esport. 10.000 euros.