Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Més de 450 participants de nou països al Meeting Special Olympics de Reus

10/07/2024

Special Olympics España i l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut i Esports i Reus Esport i Lleure, organitzen del 17 al 20 d’octubre el primer- Meeting Special Olympics a la ciutat de Reus. Es tracta d’una trobada competitiva que impulsa l’organització internacional Special Olympics i que reunirà a unes 450 persones esportistes amb discapacitat intel·lectual procedents de vuit països d’Europa i de quinze comunitats autònomes de l’Estat. Les esports que es disputaran són vuit, quatre en format competitiu: bàsquet, pàdel, natació, futbol i petanca; i tres en formati d’exhibició: floorball, proves motrius i Young Athletes. Així mateix, les instal·lacions reusenques que les acolliran són el pavelló olímpic municipal, el polilleuger Joan Rebull, el camp de futbol La Pastoreta, el Club de tennis Reus Monterols i el Reus Deportiu.

Amb aquest Meeting, Special Olympics tornarà per tercera vegada a la ciutat de Reus després de l’enorme èxit dels Jocs Nacionals Reus 2016, que juntament amb els Jocs Special Olympics de 1996 han estat els esdeveniments esportius per a persones amb discapacitat intel·lectual més importants que ha acollit la província.

Specials Olympics té l’objectiu de mostrar al món l’esport desenvolupat per persones amb capacitats especials, treballar la importància i els beneficis de l’esport per a les persones amb discapacitat intel·lectual en unes jornades on es posa de manifest valors com l’esforç, la superació, companyonia i molta emoció.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de tots els clubs d’esport adaptat de la província, amb un paper especial dels clubs reusencs Alba i Bellissens.

Sense cap mena de dubte, l’Special Olympics Meeting Reus 2024, serà l’esdeveniment per a persones amb discapacitat intel·lectual més important de l’any i amb més participació d’esportistes. Una fita que ningú es voldrà perdre.

Més enllà del programa esportiu, l’Special Olympics Meeting Reus 2024, organitzarà amb un seguit de programes que conviden a la ciutadania a ser partícips d’aquest important esdeveniment. L’esdeveniment comptarà amb un extens programa d’oci i cultura, programa de famílies i la Torch Run, la torxa Special Olympics recorrerà els dies previs la ciutat.

Així mateix, i com no podia ser d’una altra forma, el tret de sortida de la competició el marcarà la cerimònia d’inauguració que es durà a terme seguint el protocol Special Olympics: desfilada de les banderes oficials, jurament dels esportistes, entrada de la torxa i encesa del pebeter. Clourà l’esdeveniment un acte de cloenda amb un enfoc plenament festiu, on tots els esportistes, voluntaris i col·laboradors es trobaran per a acomiadar-se fins a la propera ocasió.

Voluntariat
L’organització dels Special Olympics Meeting fa una crida per trobar unes 120 persones voluntàries que vulguin col·laborar amb l’organització de l’esdeveniment. Per tal de fer-se voluntari s’ha habilitat un formulari al web reusesport.cat, on s’especifica les necessitats i possibilitats de participació com  voluntari.