reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Més de 900 participants en la caminada popular Supera’t

10/10/2022

Més de 900 persones van participar ahir, 9 d’octubre al matí, en la caminada popular organitzada per l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure en benefici de l’Associació Supera’t de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i les seves famílies de Reus, que va comptar amb el suport de Tretzesports i Plusfresc.

Els assistents van poder triar entre dos recorreguts: el curt de 5,4km i el llarg amb un total de 10,1km. Es va fer la sortida de la plaça Mª Àngels Ollé en direcció a l’Avinguda del Comerç i passant pel camí de l’Institut del Pere Mata, els Cinc Camins i el camí de les Ànimes per arribar de nou al passeig de la Boca de la Mina.

Prèviament a la sortida de la caminada es va disputar la II Cursa per la Inclusió, organitzada per l’Associació Supera’t. Una cursa on persones de totes les edats, amb i sense discapacitat, van poder gaudir plegats d’una jornada esportiva on allò important va ser passar una bona estona, sent un exemple d’integració per a tothom, així com de superació constant.

L’Associació Supera't de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i les seves famílies de Reus té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb aquest trastorn del neurodesenvolupament, les seves famílies i l’entorn (família, escola, feina, societat en general...) donant a conèixer aquesta condició de vida per tal d'aconseguir una normalització i plena inclusió a la societat. El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és un trastorn del neurodesenvolupament que interfereix en la intercomunicació i la interrelació. Es crea en els 30 primers mesos de vida i dona lloc a un deteriorament del desenvolupament emocional i cognitiu. El TEA es caracteritza per presentar dificultats amb intensitats diferents, que poden existir tant per excés com per defecte en les àrees de relació social, comunicació així com l'aparició de comportaments restringits i repetitius.