El millor ball esportiu de Catalunya competeix al Pavelló Olímpic Municipal aquest cap de setmana
El Pavelló Olímpic Municipal de Reus és escenari aquest dissabte 19 i diumenge 20 de maig dels XIV Campionats de Catalunya de Ball Esportiu, en les disciplines Estàndards i Llatins. Aquesta competició és organitzada per la Federació Catalana de Ball Esportiu i aplegarà uns 500 esportistes en les diferents categories. La inclusió de persones amb diversitat funcional en competicions de tipus general serà una vegada més un dels fets diferencials d'aquests campionats.
Les competicions que es realitzaran dissabte i diumenge a Reus són les següents: X Campionat de Wheelchair (ball en cadira de rodes), VI Campionat de Catalunya Diversity (persones amb diversitat funcional), XI Campionat de Catalunya, XI Copa Federació, Open Juvenil i Open de Ball Sincronitzat.
Els campionats permetran al públic de Reus i de fora de Reus gaudir de les primeres parelles del rànquing català, entre els quals els actuals campions d'Espanya. Catalunya és en aquests moments la comunitat amb més implantació d'aquest esport a l'estat espanyol i amb uns resultats més destacats.
Esport per a tothom
El regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha destacat la importància d'aquesta competició i ha remarcat el fet que s'organitzi novament a Reus: “La ciutat es manté com un referent de l'esport al nostre territori i esdeveniments com aquest reforcen la capitalitat esportiva de Reus i ens donen arguments per reivindicar la nostra capacitat organitzativa que voldríem que fructifiqués amb l'assoliment de la distinció com a Ciutat Europea de l'Esport 2019”. Cervera ha afegit que des de Reus es treballa amb vocació de fer arribar l'esport a tota la ciutadania i la competició d'aquest cap de setmana n'és un clar exemple.
En aquesta línia també s'ha expressat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, per qui les persones amb diversitat funcional reben un gran benefici esportiu i també en conjunt com a persones pel fet de poder participar en la competició general de ball esportiu. “El repte”, ha afegit Vilella, “és que la inclusió com la que es dóna en aquest campionat esdevingui la normalitat en el món de l'esport i en altres àmbits”.
Un esport en creixement
El representant de la Federació Catalana de Ball Esportiu, Josep M. Moreno, ha explicat que l'aspiració de la federació és continuar fent créixer aquest esport i incrementar el seu nombre de practicants. Moreno ha convidat la ciutadania a assistir a les sessions que es desnvoluparan al Pavelló Olímpic, per a les quals es podrà adquirir entrada a les taquilles del pavelló (la ciutadania de Reus gaudirà d'un descompte en el preu de l'entrada).
Isabel Pérez, presidenta del Club de Ball Esportiu Wapachá, ha subratllat també la importància de la presència de persones amb diversitat funcional en diferents categories dels campionats que es fan a Reus aquest cap de setmana. De fet, per primera vegada participaran persones amb diversitat dins el rànquing general de ball sincronitzat, així com per primer cop dins la XI Copa Federació una parella amb diversitat ballarà dins la competició general.
El ball esportiu, també conegut com a ball de competició, comprèn determinades formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i que són objecte de competicions de caràcter esportiu. El ball esportiu es practica en parella, individual o en grup, proposa igualtat entre els dos sexes. Els atletes masculins i femenins competeixen davant d'altres de manera simultània o en la mateixa pista de competició. A més, el ball esportiu està dotat característiques plàstiques i estètiques. Es practica a recintes tancats i la seva pràctica és independent de les condicions climatològiques.