Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La Cursa de la Dona s’adapta a les normes de distanciament social però manté l’esperit solidari contra el càncer

30/04/2020

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports, i Reus Esport i Lleure convoquen la 8a edició de la Cursa de la Dona, que tindrà lloc el pròxim 17 de maig. L’edició d’enguany s’emmarca en el programa Reus@casa i s’adaptarà a les condicions de confinament i les normes de distanciament social vigents el dia de la cursa.

El repte esportiu que es proposa és que al llarg del dia de la prova, les participants acumulin un mínim de 30 minuts d'exercici físic. La prova està destinada exclusivament a les dones, per mantenir l'esperit, la tradició i l'opinió majoritària de les participants.

La Cursa de la Dona de Reus manté l'objectiu solidari. Els beneficis íntegres que s'obtinguin es destinaran a la lluita contra el càncer, concretament, al Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer (SEPC) de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

La inscripció és de 10 euros; i inclou samarreta commemorativa de la 8a Cursa de la Dona de Reus@casa. I es pot fer a través del web de Reus Esport i Lleure.

Per tal de donar visibilitat a la cursa, l’organització anima a les participants a penjar fotos o vídeos a les xarxes socials, etiquetant a @reusesport i @tretzesports amb el hashtag #CursaDonaReus.

Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer
Els imports que el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer rebi de la “Cursa de la Dona de Reus 2020” seran destinats, com ho van ser a la FUNCA en anys anteriors, a donar suport tant a la investigació com al diagnòstic precoç dels càncers de mama i colorectal.

A finals de 2019 la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA) es va dissoldre després de traspassar tot el seu equip de professionals i les seves activitats a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus. Per fer això, es va crear un nou servei a l’Hospital, el Servei d’Epidemiologia i Prevenció del Càncer, amb el mateix esperit de la FUNCA: ser un dels elements que treballen per fer possible el control del càncer en el conjunt de les Regions Sanitàries Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Els seus principals camps d’actuació són els de la investigació epidemiològica i la prevenció del càncer.

La investigació epidemiològica del SEPC es centra en el Registre de Càncer de Tarragona a partir del qual és possible conèixer els indicadors que mesuren la magnitud del càncer (incidència, mortalitat, supervivència i prevalença) i la seva evolució en el temps. El Registre també és útil per avaluar l’efectivitat de les activitats de prevenció i de detecció precoç dels càncers en què es realitza una acció preventiva.

Quant a la prevenció, el SEPC coordina la detecció precoç poblacional dels càncers de mama i de còlon i recte. Això es fa a través de dos programes: el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama i el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.

El SEPC també realitza activitats d’investigació sobre aspectes diferents del càncer tant al voltant del Registre de Càncer de Tarragona com al voltant dels Programes de Detecció Precoç de Càncer. Ambdues  activitats (Registre de Càncer i Detecció precoç dels càncer de mama i colorectal) són encarregades pel Servei Català de la Salut.

Dins d’una perspectiva de visió integral de les activitats de control del càncer, el SEPC també realitza altres accions com ara assessories a altres centres de recerca en càncer, formació de professionals en epidemiologia i prevenció del càncer, educació sanitària de la població general, entre altres.