reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Premis Esport i Ciutat 2016

15/09/2016

L’Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat 2016, els guardons que reconeixen anualment esportistes i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. La gala d’entrega dels premis, que arriben a la quarta edició, s’ha celebrat aquest aquest dijous 15 de setembre al pavelló olímpic municipal. El jurat, format per representants del Consell Municipal de l’Esport i representants de la premsa esportiva sota la presidència del regidor d’Esports Jordi Cervera, han escollit els premiats següents:

Pioners de l’Esport
Premi per reconèixer a qui amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l’esport a la nostra ciutat en qualsevol de les seves vessants pròpies d’aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador a:

 • Maria Giró Ramon, per la seva tasca com entrenadora d’atletisme des de l’any 1967 i durant diverses temporades de la secció d’atletisme del CN Reus Ploms. Una de les primeres dones en la funció d’entrenadora a nivell català en un període on començava la recuperació de la pràctica esportiva entre la població femenina. La seva trajectòria com a entrenadora està avalada per la excel·lent tasca de promoció de nous talents atlètics.
 • Albert Domingo Rodriguez, per la seva dedicació i entusiasme com a jugador, entrenador i directiu en introduir, impulsar i consolidar el futbol americà a la nostra demarcació, des dels inicis del CFA Imperials i probablement com un dels màxims responsables de la implantació definitiva de l’equip a la nostra ciutat.

Premi Dirigents de l’esport
Guardó a aquells dirigents de l’esport actius de la temporada i que amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l’èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport a:

 • Jaume Agustench Salvador, per la seva tasca en el model esportiu del Club de Futbol Americà Imperials de Reus. Lla seva actual trajectòria i la consolidació d’una modalitat esportiva complexa, ha assolit un notable èxit com un president, que lidera un equip directiu entregat i entusiasta.
 • Xavier Llastarri Verdeny, per la seva trajectòria com a directiu esportiu en diferents juntes d’equips de futbol a la nostra ciutat. La dedicació, implicació i entusiasme sempre ha acompanyat el seu tarannà, especialment en l’actual etapa com a president del CF Reus Deportiu SAD, etapa difícil i regida finalment, per l’assoliment de l’extraordinari èxit esportiu i social de l’ascens a la segona divisió de la lliga de futbol professional.

Premi Tècnics de l’esport
Reconeixement a la funció de tècnic esportiu, tant dels esports de competició, com de l’esport base o formatiu, valorant tant l’aspecte del rendiment esportiu, com de la transmissió de valors i del compromís amb l’esport i la ciutat, a:

Tècnics d’Esport Base

 • Leslie Karina Violi, per la seva tasca tècnica en la coordinació de la secció de natació del CN Reus Ploms, en la formació i entrenament d’esportistes en la categoria de promoció i dels nous valors en que han esdevingut un alt nombre de nedadors classificats en diversos campionats, especialment cal fer esment de recents campionats com el de la fase final de relleus d’aquest juliol.
 • Albert Molné Abadia, per la seva tasca i vocació com a entrenador i coordinador en diferents equips de futbol base de la nostra ciutat Aquesta temporada l’equip juvenil del Club Futbol La Salle Reus que entrena va assolir per primera vegada en l’historia del club l’ascens a la Primera Divisió.

Tècnics d’Esport de Competició

 • Natxo González Sáenz, com a entrenador del primer equip del Club de Futbol Reus Deportiu SAD per la seva professionalitat i dedicació que l’ha portat a un dels èxits més importants de la seva carrera esportiva a l’assolir l’ascens del club, a la segona divisió del futbol professional, en una trajectòria de temporada impecable, tant pel que fa a la lliga regular com en la fase d’ascens.
 • Raul Martin Núñez, els bons resultats i medalles assolides en les principals competicions dels esportistes de la modalitat de salvament i socorrisme del CN Reus Ploms son també merit del seu treball tècnic. La seva trajectòria i en especial el treball desenvolupat durant la temporada el fan mereixedor d’aquesta distinció.

Premi Valors de l’esport
A les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l’esport. També es podrà reconèixer accions o iniciatives directament relacionades amb l’esport de la ciutat, amb els seus esportistes o institucions, a:

 • Equip from Reus to Hellas, de la Jove Cambra Internacional de Reus. Un grup d’esportistes i tècnics vinculats a la natació i al salvament i socorrisme que van emprendre el viatge a l’illa Grega de Lesbos amb l’objectiu de desenvolupar una tasca humanitària de salvament. A l’arribada a Lesbos i davant la prohibició d’efectuar tasques de salvament a mar oberta, el grup va orientar la seva estada a la dinamització esportiva i social, i a l’aprenentatge de la natació dels nens i nenes refugiats, assolint el reconeixement dels propis refugiats i dels diferents col·lectius professionals d’altres ONG presents a Lesbos.
 • Equip Infantil d’Hoquei Sobre Patins del Reus Deportiu, per l’actitud de joc net i respecte al rival que va suposar que en el desenvolupament del joc d’una competició oficial, el porter de l’equip rival en patir una lesió fortuïta, va acabar provocant un penal. El jugador encarregat de llençar la pena màxima, i per tal de no aconseguir una avantatja d’un fet penal involuntari, va llençar de manera premeditada el penal fora de la porteria.

Premi Esport Adaptat
Premi als esportistes o entitats que participen en l’àmbit de l’esport per a persones amb discapacitat, física, psíquica o sensorial. Per accions que destaquin pel seu esforç, dedicació i/o consolidació de l’esport adaptat a la nostra ciutat i/o que contribueixin a la seva difusió, que facilitin l’accés a la pràctica esportiva i/o a la màxima difusió d’aquest. També es podran reconèixer accions de formació i difusió directament relacionades amb l’esport adaptat, a:

 • Gerard Descarrega Puigdevall, de nou aquest atleta ha sorprès per la seva evolució i superació personal i esportiva que l’han portat a assolir en la modalitat atlètica la medalla de plata en la prova de 400 M T11 i medalla de bronze de 4x100M T11-T13 al mundial d’atletisme de Doha – Qatar.
 • Escola de Ball Wapachá, per desenvolupar una secció d’esportistes amb Síndrome Down plenament integrada a l’escola i amb una excel·lent trajectòria i evolució d’aquests esportives aconseguint reptes esportius de gran transcendència a nivell català, estatal i internacional.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives
Reconeixement al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi.

Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Base

 • Secció de Salvament i Socorrisme del CN Reus Ploms, i en concret l’equip juvenil i júnior pels resultats assolits a nivell individual i col·lectiu als Campionats d’Espanya i Catalunya aconseguint un nombre destacat de medalles d’or, plata i bronze.
 • Grup Xou Juvenil de Patinatge Artístic del Reus Deportiu, per la seus èxits continuats i la seva bona trajectòria en aquesta modalitat esportiva complexa, i en concret per ser campiones de Catalunya, d’Espanya i sots-campiones d’Europa d’aquesta modalitat, els grups xous, de gran bellesa estètica, i complexitat tècnica i física.

Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició

 • Club de Futbol Reus Deportiu SAD, per una temporada excepcional, amb unes estadístiques excel·lents a nivell individual i col·lectiu, que els han portat a assolir una fita històrica pel club i per la ciutat: l’ascens a la segona divisió A de la Lliga de futbol professional a més d’una reconeguda i destacada trajectòria a la Copa del Rei de futbol. 
 • Rugbi femení del Reus Deportiu, L’esport femení segueix la seva projecció en totes les facetes de l’esport, aquest equip ha assolit un meritori ascens a la màxima categoria del rugbi català, amb un equip jove i decidit a seguir progressant en aquesta modalitat esportiva i consolidant-se per l’esport femení de la ciutat .

Premi d’Honor
Guardó que es lliura quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d’aquesta distinció excepcional a:

 • Fundació Johan Cruyff, El món del futbol va catalogar Johan Cruyff com un talent natural i sens dubte com un dels millors jugadors del món de tots els temps, la seva personalitat i caràcter, que trobem a faltar des de la seva recent mort, el va portar a crear la fundació que porta el seu nom i que té un ampli ventall d’accions. La nostra ciutat gaudeix de l’impuls i la implantació de dos projectes emblemàtics de la fundació: els Cruyff Courts i els Patis 14, dues accions que més enllà de ser uns espais esportius, són uns espais de relació i de promoció dels valors, una tasca complerta i molt meritòria que especialment volem agrair i desitgem que es pugui ampliar en un futur immediat.
 • Carrefour Reus–25 anys, el Centre Comercial Carrefour situat a l’avinguda Maria Fortuny de la nostra ciutat va obrir les seves portes fa pràcticament 25 anys, amb la voluntat d’implicar-se en els projectes de ciutat i amb una especial sensibilitat per l’activitat esportiva, contribuint i col·laborant amb tot tipus d’iniciatives tant d’entitats com amb els grans projectes esportius de ciutat, i també com a promotors directes de reeixides activitats com la Cursa Popular que els anys 90 va assolir una altíssima participació.

Premi «Millor esportista de la Ciutat de Reus»
Guardó al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut a:

Millor esportista Màster femení

 • Mercè Magem Prat, triatleta del CN Reus Ploms, pels diferents èxits esportius assolits aquesta temporada, especialment pel Campionat d’Europa de la modalitat d’Ironman en la categoria 50/59 a Frankfurt aquest passat mes de juliol.

Millor esportista Màster masculí

 • Josep Casanovas Gilabert, en la seva vessant de nedador, el Pitu ha tornat a la piscina per col·leccionar un important grapat de medalles en concret, per assolir la primera posició en el Campionat de Catalunya en les proves de 50, 100 i 200 metros de esquena, Subcampió d’Espanya de 100m i 50m esquena i campió d’Espanya de 200m esquena i 100m estil.

Millor esportista de promoció femení

 • Ester Andrade Gómez, taekwondista del Club Taekwondo Koryo Reus per assolir el títol de primera classificada en l’ Open Internacional d’Espanya a Benicàssim en la categoria pareja i 2a classificada en el mateix Campionat en categoria individual; així com Campiona d’Espanya en la categoria cadet femení i de Catalunya de Poomsae categoria adult. Gràcies a aquestes fites i d’altres obtingudes aquesta temporada, ha aconseguit plaça per participar al mes d’octubre al Campionat del Món que es durà a terme a Perú.

Millor esportista de promoció masculí

 • Marcelo Cairo Assenza, reusenc del Club Nàutic Cambrils pels seu treball i esforç que l’ha portat a ser el primer en el rànquing català de Làser 4.7 i obtenint excel·lents resultats en les diverses competicions anuals, a nivell catlà, estatal i internacional assolint de manera molt destacada la sisena World Championship Youth 2016 a Kiel Alemanya com també la participació al European Laser 4.7 Youth 2016 , a Crozon França. 

Millor esportista absolut femení

 • Ariana Sánchez Fallada, la trajectoria d’aquesta esportista reusenca l’ha portat a assolir en sis ocasions el campionat del món de pàdel sub-18 i el passat novembre a Mèxico el campionat del Món Junior, la seva joventut no impedeix participar en les mes importants competicions d’aquest esport essent una esportista reconeguda a nivell internacional, i que actualment ha estat disputant el World Padel Tour de Montcarlo.

Millor esportista absolut masculí

 • Josep Miquel Bas Garcia, per la llarga llista de èxits assolits i per la seva projecció internacional, el premi de millor esportista, és per aquest nedador de la modalitat de Salvament i Socorrisme, que amb una llarga carrera esportiva l’ha dut a assolir grans èxits en la seva etapa al CN Ploms. Aquest esportista reusenc, actualment competeix pel Real Club Nàutic de Tenerife motivat per la necessitat de continuar progressant, la seva internacionalitat indiscutible amb selecció espanyola de Salvament i Socorrisme que l’ha portat a competir aquest setembre en els mundials de l’especialitat.
Fitxers Relacionats: