reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Presentació de les activitats esportives i d’integració al barri Sant Josep Obrer

01/09/2016

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, assisteixen aquest dissabte 3 de setmebre a les 18:00h al torneig de futbol i bàsquet, organitzat per l'associació Tu Refugio, l'Associació Gitana del Barri Sant Josep Obrer i l'Associació de Veïns Primer de Maig, amb motiu de la presentació del curs de les activitats esportives que tenen com a objectiu afavorir la integració des del barri Sant Josep Obrer. Les activitats compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus a través de la Xarxa Esports als barris.

A més del torneig esportiu en què participaran infants entre 6 i 12 anys, hi ha previst que hi hagi altres activitats durant la mateixa tarda com l'actuació musical del grup «En busca de una sonrisa», la màgia de Rubén Darío o diversos tallers i inflables per a infants de totes les edats. També hi haurà un sorteig amb entrega d'obsequis que compta amb la col·laboració de les empreses Decathlon i Carrefour.

Xarxa Esports als barris
Uns 600 infants i joves, més les seves famílies, està previst que participin aquest nou curs 2016-2017 en el programa de desenvolupament personal, socialització i inclusió social que es realitza a través de la Xarxa Esports als barris, impulsat per les regidories d'Esports i de Benestar Social —a través del Pla de Desenvolupament Comunitari i el Pla Local d'Inclusió Social— i diverses entitats esportives i associatives de cadascun dels barris en què es desenvolupa.

L’Ajuntament de Reus va iniciar el projecte Xarxa Esports als barris l’any 2000 al barri de Sant Josep Obrer i s’ha anat ampliant a tota la ciutat. Aquest és un projecte de ciutat, comunitari i en xarxa, que utilitza l’esport per a impulsar el desenvolupament personal, la socialització i la inclusió social d’infants, adolescents i joves, i per a combatre la vulnerabilitat social i promoure la integració social.

Aquest projecte es porta a terme desenvolupant activitats esportives, tant com a eina de promoció de valors com de condició física, com el futbol, el futbol sala, el bàsquet, els balls i ritmes, el bàdminton, entre d’altres. Es realitza a tots els districtes de la ciutat, mitjançant els equipaments i entitats existents. En totes les activitats es desenvolupa un treball socioeducatiu i de cohesió social per part de monitors, educadors socials, tècnics esportius de zona i altres agents socials.