reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Projecte d’ampliació dels vestuaris del camp de futbol La Pastoreta

18/11/2016

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat del regidor d’Esports, Jordi Cervera, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, Sebastià Domènech, representants d'entitats esportives i tècnics municipals, ha presentat aquest divendes 18 de novembre a les entitats usuàries del camp de futbol de La Pastoreta, el projecte executiu de l’ampliació dels vestidors del complex esportiu. L’obra complementarà les executades l’any 2014 i que van suposar la construcció del camp de gespa artificial de futbol 7. El projecte planteja construir un nou mòdul destinat a vestidors i un nou magatzem. També s’aprofita la intervenció per centralitzar les instal·lacions de tot el complex en un únic recinte.

El projecte, en fase d’aprovació, s’executarà l’any 2017 mitjançant l’encàrrec i licitació d’obra, que executarà Reus Esport i Lleure SA, un cop aprovat el corresponent pressupost d’inversions. La previsió és que l’obra es pugui executar en el període d’estiu, aprofitant la parada de les competicions i entrenaments de les entitats.

El projecte
El projecte suposarà la inversió de 192.485.38 euros (IVA inclòs) amb un total de 226m2 de superfície construïda, dos nous vestidors d’equip, un vestidor d’àrbitres i una nova zona de calderes i d’acumulació d’aigua calenta sanitària que donaran servei a la totalitat de les dependencies del complex.

L'edifici existent forma part d’un complex esportiu format per un camp de futbol 11, un camp de futbol 7 ambdós de gespa artificial i un edifici on hi ha quatre vestidors de grups i dos vestidors d’àrbitres, una zona administrativa, els serveis higiènics per al públic i un petit bar.

El programa del projecte inclou la construcció de dos vestidors de grups, una peça de vestidors d’àrbitres, un magatzem i d’una sala d’instal·lacions. Aquest nou cos s’ubica a continuació de l’edifici existent de manera que dóna continuïtat a les alineacions i recorreguts actuals. Es planteja, igualment, d’una sola planta i amb un voladís a la façana més propera al camp, així es dona continuïtat al recorregut cobert que dona accés a les diferents estances del complex.

Es vestidors són el cos central del nou edifici i es plantegen amb una distribució molt semblant al dels actuals, ja que aquesta tipologia és ben valorada pels usuaris. Únicament s’han fet alguns ajustos de dimensions per adaptar-los als requeriment normatius actuals.

Cada vestidor disposa d’una cabina de lavabo amb rentamans, una zona d’accés amb un armari gran, el vestidor pròpiament dit i una zona de dutxes on també hi ha dos lavabos rentamans amb mirall.

A la coberta, s’hi han disposat lluernaris per tal d’il·luminar les zones centrals dels vestidors, que estan més allunyades de les obertures de façana.

Entitats usuàries
La instal·lació acull els entrenaments i competicions de l’escola de futbol La Pastoreta, que compta amb una estructura esportiva de formació i competició en totes les categories de futbol base de babys a juvenils i l’equip amateur. Supera les 200 llicencies federades. L’Escola de Futbol La Pastoreta és l’entitat més consolidada en aquest espai esportiu i desenvolupa una important tasca esportiva, social i educativa.

Les instal·lacions també acullen els entrenaments de l’escola i els equips de futbol americà dels Imperials de Reus, així com els equips masculí i femení, i recentment també l’escola i les competicions de la secció de rugbi del Reus Deportiu.

El futbol té en l’Esporting Granada CF de Reus –abans Alhambra— un usuari esportiu històric, així com diversos equips d’empresa que hi desenvolupen un us regular. El camp també acull puntualment activitats de turisme esportiu, l’any 2015 aquest espai va acumular una ocupació propera a les 2.500 hores d’ús.