reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Recepció institucional amb motiu dels Special Olympics Reus 2016

22/11/2016

L’Ajuntament de Reus ha ofert aquest dimarts 22 de novembre una recepció institucional amb motiu dels jocs Special Olympics Reus 2016, que fins el pròxim diumenge reuniran a la ciutat uns 1.500 participants, 800 dels quals esportistes. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; Enric Blesa, director general Special Olympics i director dels jocs Reus 2016; el regidor d’Esports, Jordi Cervera; així com les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella; i de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

L’alcalde, que ha rebut de mans dels participats la flama olímpica dels jocs, ha afirmat que “Reus és una ciutat que estima l’esport, compromesa amb els valors que l’esport representa. És un honor per a la ciutat organitzar a partir d’avui i fins diumenge una nova edició dels Special (la 7a) i obrir portes a 4 dies intensos de competició i activitats”.

Durant l’acte, l’Ajuntament ha lliurat la bandera de Reus als representants dels clubs esporius de la ciutat que participen en els jocs: Club Esportiu Alba, Taller Baix Camp i Club Esportiu Bellissens.

Els jocs
En set dies, aproximadament 800 esportistes de Special Olympics es trobaran a Reus per participar en la cita esportiva més important de l’any a nivell europeu per a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per Special Olympics Espaya i l’Ajuntament de Reus.

Special Olympics és un moviment internacional que vol brindar oportunitats de millora a les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. A través de l’esport les persones amb discapacitat intel·lectual descobreixen fortaleses, habilitats i èxits.

Les sis disciplines esportives dels Jocs són: natació, proves motrius, gimnàstica rítmica, pàdel i tennis. Les diferents delegacions arribaran a Reus el dimecres 23 de novembre i s'instal·laran a l'Hotel El Paso de Port Aventura. L’endemà començaran les fases preliminars i de classificació. La competició finalitzarà diumenge amb l’entrega de medalles i la posterior Festa de Cloenda, en un acte al qual es convida a participar a tota la ciutadania.

La Cerimònia d’Inauguració es durà a terme la nit del divendres 25 de novembre en el Gran Teatre Imperial de la Xina de Port Aventura a porta tancada. La clausura, oberta al públic en general es durà a terme a les 13 hores al Pavelló Olímpic de Reus, serà la festa de comiat dels Jocs i la clausura oficial de l'esdeveniment.