reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus acull aquest cap de setmana la Ruta Motociclista EutichesBook-Reus ciutat amb geni

05/04/2022

Uns 600 amants del motociclisme es donaran cita aquest dissabte, 9 d’abril, en la Ruta Motociclista EutichesBook. Reus ciutat amb geni. Es tracta de la cinquena edició d’aquest esdeveniment organitzat pel Club Esportiu Eutiches que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus a través de la regidoria d'Esports i Reus Promoció. Amb sortida i arribada a Fira Reus, el recorregut transcorrerà per les carreteres interiors de les muntanyes de la Costa Daurada, el Priorat i les Muntanyes de Prades.

EutichesBook és un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres obertes al trànsit de l’interior de les muntanyes de la Costa Daurada, Els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i el Maestrat. L’EutichesBook és una de les sis proves d’aquest estil que es realitzen a tot l’Estat Espanyol. L'itinerari és sorpresa i canvia segons l'edició. El participant el descobreix amb l'única ajuda d'un llibre de ruta, el roadbook, havent de passar pels punts de control establerts, a l’estil del Ral·li Dakar. Quilòmetres, carreteres, ports de muntanya i molts revolts per a gaudir d'un entorn únic amb acompanyant i/o amics.

La sortida de les motos es farà de forma esglaonada des de les 7.00 de dissabte fins les 9.00-9.30h hores a raó de dues motos cada trenta segons.  Divendres, 8 d’abril, es farà el briefing presencial també a Fira Reus.

L’organització ha escollit Reus com a punt neuràlgic de la prova pel seu gran interès cultural, comercial i gastronòmic i perquè disposa de les instal·lacions, espais i serveis que requereix un esdeveniment de les característiques de l’EutichesBook. En aquest sentit el regidor d’Esports, Pep Cuerba, ha ressaltat que “Reus és porta d’accés a una xarxa de carreteres molt ben valorades pel col·lectiu motociclista”. Cuerba ha afegit que l’esdeveniment “és molt atractiu des del punt de vista esportiu però també econòmic i de promoció de ciutat, ja que una gran majoria dels participants i els seus acompanyants hauran de pernoctar a la ciutat i es quedaran a passar el cap de setmana”.

L’organització de la cursa, amb la col·laboració de Reus Promoció, ha preparat un welcome pack pels participants amb descompte als hotels de la ciutat, regals i l’obsequi d’una bossa que inclou avellanes de Reus i vermut i una visita gratuïta als diferents espais visitables amb la polsera Visit Reus!. 

Novetats

Sota el lema “5è aniversari nous horitzons”, la cursa ha incorporat aquest any la novetat del roadbook digital, amb tableta,  i un nou tipus de recorregut, el Eutiches OnRoad Rookie & Clàssiques. La ruta s’organitza en tres categories: Eutiches OnRoad Extrem (de 700 quilòmetres i només recomanada a participants experts); la Eutiches OnRoad Pro (500 quilòmetres de recorregut) o a la Eutiches OnRoad Rookie & Clàssiques. La categoria Clàssiques és un recorregut per a motos clàssiques d'uns 300 quilòmetres que podran reduir a uns 150 quilòmetres seguint les indicacions del roadbook amb l'objectiu que cada participant s'adapti al seu quilometratge ideal.

Les inscripcions a la cursa es podran fer fins aquest dijous 7 d’abril (o fins arribar al límit de 600 inscrits) a través del web http://eutichesbook.com/.Importado correctamente