reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus organitza demà un acte de reconeixement de la celebració dels Special Olympics

12/12/2022

La ciutat de Reus va acollir del 31 d’octubre al 3 de novembre de 1996 els Jocs Special Olympics. Per recordar aquells dies inoblidables, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure, han organitzat demà, 13 de desembre de 2022 al Teatre Bartrina, un acte de commemoració i reconeixement als protagonistes d’uns jocs que van suposar una fita inoblidable pels esportistes locals.

L’acte començarà a les 18 hores a l'Ajuntament de Reus des d’on els representants dels clubs de Reus que van participar al jocs portaran la flama olímpica en un recorregut per la plaça del Mercadal, passant pel Gaudí Centre i baixada pel carrer Major fins al Teatre Bartrina, amb la comitiva acompanyada pels grallers dels Xiquets de Reus.

Després de la recepció de la flama donarà començament l’acte al Teatre Bartrina amb la projecció de 3 vídeos dels jocs i intervencions dels participants. Tancarà l’acte el lliurament de plaques als clubs de Reus participants als jocs i els parlaments de les autoritats. Al vestíbul d’entrada al teatre s’exhibirà una exposició de fotografies de l’esdeveniment.

Les restriccions causades per la pandèmia de la Covid-19 van impedir que l’acte es pogués  celebrar l’any passat, coincidint amb els 25 anys de l’esdeveniment. Malgrat tot es va aprofitar per produir una minisèrie audiovisual que recupera el testimoni de moltes de les persones que van ser protagonistes dels jocs, tant pel que fa a esportistes i participants com a impulsors i organitzadors.

La minisèrie de vídeos que es podrà veure al teatre, produïda per Canal Reus TV, i que es podrà recuperar a la graella de la televisió local i també des del canal institucional de YouTube, recorre l’experiència dels Jocs en tres moments: els precedents, que expliquen com va prendre cos el projecte de celebrar a Reus una edició dels Special; la celebració dels Jocs pròpiament, amb la recuperació d’imatges de moments especials com la cerimònia d’inauguració; i el llegat dels jocs a la ciutat i, especialment, la seva contribució a donar visibilitat a la realitat de les persones amb necessitats especials i incorporar-les als circuits esportius tant d’oci com de competició.