reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus rememora els Special Olympics de 1996 amb els seus protagonistes

13/12/2022

La flama olímpica ha tornat als carrers de Reus aquest dimarts, 13 de desembre de 2022, per commemorar que fa més de 25 anys van tenir lloc a la ciutat els Jocs Special Olympics. Va ser del 31 d’octubre al 3 de novembre de 1996 i l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Esport i Reus Esport i Lleure, ha volgut retre homenatge aquesta tarda, al Teatre Bartrina, als protagonistes d’aquells jocs que van suposar una fita inoblidable pels esportistes locals.

Els representants dels clubs de Reus que hi van participar han portat la flama olímpica en un recorregut per la plaça del Mercadal, passant pel Gaudí Centre i baixant pel carrer Major fins al Teatre Bartrina, amb la comitiva acompanyada pels grallers dels Xiquets de Reus. Després de la recepció de la flama al Teatre Bartrina s’han projectat tres audiovisuals sobre aquells dies que recuperen el testimoni de moltes de les persones que van ser protagonistes dels jocs, tant pel que fa a esportistes i participants com a impulsors i organitzadors. La minisèrie, produïda per Canal Reus TV, es podrà recuperar ben aviat a la graella de la televisió local i també des del canal institucional de YouTube.

Ha tancat l’acte el lliurament de plaques als clubs de Reus participants als jocs i els parlaments de les autoritats, amb l’alcalde de la ciutat en aquell moment, Josep Abelló i l’alcalde actual, Carles Pellicer. Al vestíbul d’entrada al teatre s’ha exhibit una exposició de fotografies de l’esdeveniment.