reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Torna la Mussara Reus, la marxa més representativa del cicloturisme català

26/05/2022

Aquest diumenge 29 de maig, les carreteres tarragonines tornaran a tenyir-se de rosa amb la cicloturista més representativa a Catalunya i una de les més multitudinàries d'Espanya, la Mussara Reus. Des que va néixer el 2014, fa ara vuit anys, ja han passat més de 30.000 ciclistes per aquest esdeveniment, fet que ha situat la ciutat de Reus com a l’epicentre del cicloturisme a Catalunya, gràcies a ser un paratge ideal per gaudir d’aquesta modalitat.

La marxa, que ha estat presentada aquest matí a l'Ajuntament de Reus, comptarà enguany amb 2.300 participants i un 20% de participació femenina (460 dones ciclistes). Estrenant el calendari de Mussara Cycling 2022, els tres recorreguts diferents d’aquest esdeveniment s'adapten a tots els nivells. Els i les ciclistes podran rodar per carreteres en molt bon estat, endinsant-se en els paisatges únics del Baix Camp i la comarca del Priorat i passant també pel parc natural Serra del Montsant. El traçat més exigent tindrà 188 km i més de 3.400 metres de desnivell positiu, amb fins a 7 ports de muntanya, l'intermedi serà de 135 km i 2.500 metres i el més curt de 95 km i 1.800 metres.

Enguany, tots els participants podran compartir kilòmetres amb l'exciclista Óscar Pereiro, guanyador del Tour de França i fidel a aquesta cicloturista, que estarà present com a ambaixador Mussara Cycling. També participarà l’exciclista Juan Antonio Flecha, que durant la seva trajectòria professional va competir a les tres grans voltes.

Així mateix, aquesta marxa torna a comptar amb serveis de gran qualitat: tancaments parcials de carretera per a major comoditat i seguretat, sortides esglaonades, grans avituallaments, servei mecànic i sanitari, pasta party, pàrquing tancat per a bicicletes. Com a novetat aquest any, l’organització posarà 8 gregaris de luxe per ajudar a tots els i les participants a que acabin la marxa cicloturista amb totes les garanties. A més, l’Expo Bike estarà oberta al públic el dissabte 28 de maig de 10 a 20h a la Fira Reus, on podran recollir els dorsals, el Maillot Gobik exclusiu -masculí o femení, de color rosa i blau marí- i gaudir de diferents stands de les primeres marques del sector.

Per la seva part, Josep Cuerba, regidor d’esports de l’Ajuntament de Reus, ha valorat molt positivament “l’impacte de la prova en la ciutat de Reus ja que es tracta d’un gran aparador des del punt de vista esportiu i turístic. La cursa la Mussara és un dels esdeveniments amb més reconeixement per part dels i les ciclistes del territori català i de tot l’Estat Espanyol i estem orgullosos d’acollir-la a la nostra ciutat”.

Sobre aquesta nova edició a Reus, Andrés Novo, nou director de Mussara, exposa que "hem posat un punt final a un cicle. Per fi tornem a les dates habituals i mirem cap al futur amb optimisme per continuar essent la cicloturista de carretera referència a Catalunya. La de Reus és la marxa insígnia de Mussara Cycling, una marca que compta amb la col·laboració d'un exciclista com Pereiro i que enguany s'expandeix en altres territoris amb tradició ciclista com San Sebastián i Xacobeo a Mos (Vigo) i que s'enforteix al territori català amb altres disciplines de ciclisme com el gravel amb Hunting Dogs o la resistència amb 24H.A més, aquesta ha estat sempre una marxa cicloturista que ha apostat molt fort per fomentar la participació femenina i ara serà el primer esdeveniment puntuable per al 'Circuito Movistar Mujeres Ciclistas'.

De fet, RPM SPORTS, empresa organitzadora de la Mussara Reus 2022, ja té tot preparat per rebre amb els braços oberts als i les participants d'enguany. I ho fa amb la voluntat de mantenir i fins i tot millorar la totalitat dels serveis i atencions al participant. Uns estàndards de qualitat heretats d'edicions anteriors que era imprescindible salvaguardar i que s'engloben dins el lema, #CiclismoSinCondiciones.

Promoció de la ciutat de Reus

Amb la Mussara Reus, l’Ajuntament té l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni reusenc entre els i les més de 2.000 participants de la marxa i les seves famílies o acompanyants, a través d’una cicloturista que ja ha deixat un impacte econòmic de 2 milions d’euros a la ciutat.

És per aquest motiu que la regidoria de Promoció de la ciutat, Reus Promoció, facilitarà a cadascun dels i les participants un pack promocional de Reus que trobarà dins la bossa que reben en recollir el dorsal. Aquest pack consta d'un planell turístic i un bo bescanviable per la polsera Visit Reus!, per poder visitar alguns dels espais patrimonials més interessants de la ciutat. Uns serveis dels que podran gaudir durant un període de sis mesos, aconseguint així fomentar el retorn a la ciutat.

Afectacions al trànsit

Aquest diumenge 29 de maig hi haurà diverses afectacions al trànsit amb motiu de la marxa ciclista, amb sortida i arribada davant de l’Edifici Tecnoparc (Fira Reus), al carrer de l’Argentina.

Els recorreguts urbans de la cicloturista tant de sortida com d’arribada són els següents:

  • Sortida: C. Argentina (Edifici Tecnoparc), Av. Bellissens, Av. President Macià, Av. Sant Bernat Calbó, Av. Països Catalans i Av. Falset en direcció a Maspujols.

Es tallarà l'Avinguda de Bellissens, des de la rotonda de la T11, en sentit Reus, mentre duri la sortida de ciclistes, aproximadament 3h. També restarà tallada l'Avinguda de Falset en la seva totalitat, fins que hagin passat tots els i les ciclistes, des de la Pl. del Nucli fins a la rotonda de la Ctra. de Maspujols.

  • Entrada: Av. del Morell, Camí de Valls a l'alçada del carrer Sicília (on hi haurà el final de la marxa), a partir d'aquí, i fins el punt d'arribada (recinte firal TECNOPARC a la Fira Reus), es desenvoluparà amb la circulació oberta al trànsit de vehicles. Es tallarà la circulació per l'Avinguda del Morell, des de l'Avinguda de Montblanc, en sentit C-14.

En determinats punts del recorregut, estarà prohibit l'estacionament de vehicles entre les 20:00h del dissabte 28 i les 20:00h del diumenge 29 de maig. Durant el recorregut, les afectacions al trànsit i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats amb panells informatius i agents de la Guàrdia Urbana.