reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Tres tècnics esportius de suport s’incorporen per donar a conèixer i dinamitzar les rutes saludables del passeig de la Boca de la Mina

20/10/2021

Tres tècnics esportius s’han incorporat recentment, de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda, i el diumenge en horari de matí, per informar a les persones que passegen per la Boca de la Mina de les rutes saludables que s’han creat en el marc del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina i de l’app Rutes Reus que hi dona servei.

La tasca dels tècnics esportius, a banda d’informar de les rutes i de com funciona l’app, té també com a objectiu recollir dades sobre les persones usuàries del passeig i sobre les franges horàries de major afluència per poder adaptar-hi l’oferta d’activitats de dinamització que es posarà en marxa ben aviat. Així mateix, els tècnics esportius estan a disposició de les escoles i grups que organitzen activitats saludables al passeig. Tal com explica el regidor d’Esports, Josep Cuerba, “La presència dels tècnics esportius permetrà donar a conèixer el traçat de les rutes i també el funcionament de l’app, amb els continguts que s’hi poden trobar i que inclouen consells i recomanacions per a la pràctica esportiva que poden animar moltes persones a descobrir els tres nous recorreguts”.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Rutes saludables

Les 3 noves rutes saludables que s’han definit al voltant del passeig s’afegeixen a l’oferta de Rutes Reus, Rutes de salut i paisatge de la ciutat ja existents i en segueixen la numeració. Així, trobem:

  • R12. Camins, avellaners i oliveres (ruta BTT). Ruta circular amb bicicleta de 17 km, de dificultat baixa i una durada estimada de 45 minuts. Des del punt de trobada de la plaça M. Àngels Ollé, puja pel camí de les Ànimes fins trobar els Cinc Camins, i d’aqui en direcció a Maspujols, cap a riera del Salt i l’ermita de Santa Anna a Castellvell, i torna a enllaçar amb els Cincs Camins fins al camí de les Ànimes i altre cop el punt de trobada de la pl. M. Àngels Ollé.
  • R13: Tomb per la pedrera (ruta llarga corrent o a peu). Ruta circular per córrer o caminar de 12 km, de dificultat baixa i 60 minuts de durada (corrent). Des del passeig, puja pel camí de les Ànimes fins a l’ermita de Santa Anna a Castellvell i baixa pel Cinc Camins fins a l’Institut Pere Mata i la plaça M. Àngels Ollé.
  • R14: El Pere Mata i la partida de Monterols. Ruta circular de 6,8 km, de dificultat baixa i una durada estimada 1h 30 min. Des de l’inici del passeig a l’av. del Comerç fins a la Boca de la Mina, i d’aquí fins als Cinc Camins fent la volta exterior al recinte del Pere Mata fins tornar al punt de sortida.

Per a la senyalització dels recorreguts de les rutes fora del traçat del passeig s’han utilitzat els mateixos elements de senyalització de les Rutes Reus, Rutes de salut i paisatge.