reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Un miler d’esportistes se citen als jocs Special Olympics Reus 2016

09/06/2016

El regidor d’Esports, Jordi Cervera; la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella; i el director general de la Fundació Special Olympics Espanya, Enric Blesa, han presentat aquest dijous 9 de juny els jocs Special Olympics Reus 2016 que el pròxim mes de novembre portaran a Reus més d’un miler d’esportistes i entrenadors, mig miler de voluntaris, un miler de famílies i uns 4.000 espectadors en les diferents activitats programades. Es preveu l’assistència d’esportistes de 18 països europeus convidats.

La cita esportiva compta amb la col·laboració dels clubs de la ciutat el Reus Deportiu, el Reus Ploms i el Tennis Monterols, que aporten les seves instal·lacions esportives per a la celebració de les competicions, junt amb el Pavelló Olímpic Municipal.

Els jocs tindran lloc entre el 24 i el 27 de novembre. Tanmateix, els actes previs s’iniciaran el mes d’octubre amb programes de conscienciació i de formació de voluntaris.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha afirmat que «l'esport en totes les seves variants i especialitats està fortament vinculat a l'activitat de la ciutat. Així ho hem expressat en nombroses ocasions, i ho tornarem a demostrar amb el nostre compromís amb organitzacions de gran envergadura; i també ho expressem donant suport a l’esport adaptat, a l’esport per les persones de diferents capacitats».

Al seu torn, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha afegit que «l’esport és un dels principals mecanismes que tenim al nostre abast per fer arribar valors com el treball en equip, i el respecte a les normes i per l'adversari. Valors que en els Special Olympics adquireixen encara més importància. Valors que també hem de tenir com a ciutat i amb les persones que en ella hi viuen».

Finalment, Enric Blesa, director general d’Especial Olympics Espanya, ha agraït la predisposició de l’Ajuntament i els clubs a col·laborar en l’organització dels Special i ha expressat la voluntat de la fundació de fer una gran festa amb els jocs després de les dificultats que el tercer sector— i l’esport per a persones amb discapacitat en particular— han passat en els darrers anys amb motiu de la conjuntura econòmica.