reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Urbanització i instal·lació de gespa artificial al camp municipal de futbol 7 de la Pastoreta

21/10/2015

L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Joaquim Enrech, han visitat aquest dimecres els treballs d’urbanització i instal·lació de gespa artificial al camp municipal de futbol 7 de la Pastoreta. Aquesta intervenció és inclosa al pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Reus, que l’executa a través de Reus Esport i Lleure SA per un import de 89.947,42 euros.

Les obres que es desenvolupen al camp de futbol municipal de la Pastoreta consisteixen en l’urbanització completa annexa a l’actual camp de futbol 11, una superfície de 3.000m2, i la instal·lació de gespa artificial en un terreny de joc de 30x50m i d’una zona d’escalfament i d’entrenament de porters de 300m2. També està prevista la instal·lació de reg i de recollida perimetral d’aigües pluvials. L’espai, que ja disposa d’il·luminació, aprofitarà el mobiliari esportiu existent i completarà el paviment de formigó en tot el perímetre de l’espai per garantir la circulació adaptada en tot el recinte.

Aquesta actuació suposa d’una banda donar resposta a les necessitats del futbol formatiu de les categories babys, prebenjamí i benjamí de l’Escola de Futbol La Pastoreta, així com poder incorporar altres col·lectius com l’escola de rugbi o l’escola de futbol americà, per tal de donar resposta al creixement d’aquestes modalitats.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Reus finalitza la transformació de la totalitat dels terrenys de joc de les instal·lacions esportives municipals destinades a la modalitat del futbol, l’esport amb més demanda d’espais esportius a la ciutat, amb més de 2.000 llicències federatives. Aquesta realitat, junt amb les actuacions privades de les escoles La Salle i Pare Manyanet, suposa que Reus té cobert el 100% de les instal·lacions de futbol amb gespa artificial o gespa natural.

Les instal·lacions, amb el tipus de superfície i les modalitats esportives que s’hi practiquen habitualment són les següents:

Estadi Municipal

  • Estadi: Gespa natural (futbol 11)
  • Annex: Gespa artificial (futbol 11 i futbol 7)
  • Annex rugbi: Gespa natural (rugbi, futbol americà i futbol 11)

Camp Municipal Districte V

  • Camp futbol: Gespa artificial (futbol 11 i futbol 7)

Camp Municipal Mas Iglesias

  • Camp futbol: Gespa artificial (futbol 11 i futbol 7)

Camp Municipal Reddis

  • Camp futbol: Gespa artificial (futbol 11, futbol 7 i futbol americà)
  • Annex 1: Gespa artificial (futbol 7 i futbol 5)
  • Annex 2: Gespa artificial (futbol 7 i futbol 5)

Camp Municipal La Pastoreta

  • Camp Futbol: Gespa artificial (futbol 11, futbol 7 i futbol americà)
  • Annex: Obra adjudicada (futbol 7 i futbol 5)

Pel desenvolupament de les obres s’han adoptat les mesures pertinents perquè no suposin cap limitació en els usos del camp de futbol 11, que ja ha iniciat la temporada esportiva amb total normalitat. El Camp de Futbol Municipal La Pastoreta, que gestiona Reus Esport i Lleure SA, és utilitzat regularment per l’Escola de Futbol La Pastoreta amb diversos equips fins la categoria Amateur, el CF Esporting Granada de Reus (antic Club Alhambra) i el Club Futbol Americà Imperials. La temporada 2014/2015 han estat diversos col·lectius particulars que n’han fet un ús d’esport recreatiu i també ha estat significatiu l’ús per a turisme esportiu.