reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

20a Caminada Reus-Prades-Reus

17/05/2016

El diumenge, 5 de juny, es porta a terme la 20ª edició de la Caminada Reus-Prades-Reus, organitzada per l'Associació Excursionista de Reus i amb sortida i arribada a les Piscines Municipals de Reus. El regidor d'Esports, Jordi Cervera, participarà a l'acte de sortida oficial de la caminada.

Aquesta prova està pensada per realitzar-se en un temps aproximat de 12 hores i mitja, a ritme de marxador normal, tot i que el temps disponible és força més ampli. En les darreres edicions s'ha assolit el miler de participants i l'edat mínima per inscriure-s'hi és de 15 anys. El recorregut és de 54,8 km, amb un desnivell acumulat de 2.950 metres i la prova és puntuable per a la XIX Copa Catalana de Caminades de Resistència 2016, en què hi ha una classificació individual i una de general per clubs federats.

La Caminada Reus-Prades-Reus té la col·laboració de l'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d'Esports, i dels ajuntaments de l'Aleixar, Vilaplana, la Febró i Prades. Durant l'acte de presentació de la Caminada, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Jordi Cervera, ha felicitat els organitzadors per assolir les vint edicions i els ha agraït la tasca de dedicació al món de l'excursionisme, la muntanya i l'esport. Cervera ha recordat que la marxa de muntanya i les caminades són de les pràctiques més saludables i més a l'abast del conjunt de la població i ha afegit que des de l'Ajuntament de Reus és fomenta durant tot l'any l'exercici a través del programa “Rutes Reus” com una eina de promoció de la salut i la prevenció de malalties. La darrera caminada de “Rutes Reus”, que va tenir un itinerari de Reus a la Pineda (Vila-seca), va registrar més de 500 inscrits.

L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, també ha participat a la presentació de la Caminada Reus-Prades-Reus i ha destacat l’alta participació en aquesta caminada i la importància d'aquest esdeveniment per posar en valor la natura i el paisatge del territori.