reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

La cerimònia de cloenda acomiada la 34ª Olimpíada Escolar al Pavelló Olímpic

22/04/2016

La 34ª edició de l’Olimpíada Escolar s'ha tancat aquest divendres 22 d’abril a la tarda en un acte al Pavelló Olímpic Municipal. Les darreres proves prèvies a l’acte de cloenda s'han pogut veure al mateix pavelló i han estat la disputa de les proves d’equips mixtes de bitlles catalanes i les curses de les mini maratons de les categories benjamí i aleví en modalitat femenina i masculina.

Un cop disputades les proves i lliurades les medalles ha estat el torn de l’acte de cloenda d’aquesta edició, en la qual des del dia 1 d’abril hi han participat 2.544 escolars procedents de 46 centres que han omplert pràcticament 300 hores de competició.

Les competicions de les diferents modalitats, que han tingut una gran afluència de públic en totes les jornades, s’han desenvolupat amb una gran complicitat d’organitzadors, participants i públic en general. Des de l’organització es considera que la bona experiència de les dues edicions del model d’Olimpíada reinstaurat (l’Olimpíada Escolar es va recuperar el 2015 després d’una dècada sense organitzar-se) permeten parlar d’un model d’esdeveniment plenament consolidat.

La cerimònia de cloenda, de nou protagonitzada pels capitans i capitanes dels centres participants, ha inclòs l’exhibició del grup show juvenil del Reus Deportiu, que ultima la preparació per afrontar a Porto (Portugal) la lluita per les medalles de l’Europeu de Patinatge Artístic.

Els darrers medallistes d'aquesta 34ª edició han estat els següents: en bitlles catalanes categoria aleví han pujat al pòdium l'Escola Maria Cortina, IE Pi del Burgar i l'Escola Montsant, mentre que en categoria benjamí els millors classificats han estat l'Escola Santa Anna, l'Escola Montsant i l'Escola Santa Caterina.

Pel que fa a la minimarató, en categoria aleví masculí ha guanyat Sergi Escola (Escola Puigcerver), en aleví femení Xènia Crivellé (Escola Alberich i Casas), en benjamí masculí Yassin Jadiani (Escola Puigcerver) i en benjamí femení Aina Flores (Col·legi Pare Manyanet).

Es poden consultar tots els resultats de les competicions a la web de l’Olimpíada Escolar http://olimpiadaescolar.jimdo.com/

Per últim i com a novetat d'enguany, els participants podran descarregar-se el seu diploma de participació - disseny del prestigiós il·lustrador reusenc Marc Sardà - a la web d'Alba Clínica Dental de Reus (http://albaclinicadental.com/olimpiada/).

Avaluació final
L’apagada de la flama, la baixada de la bandera olímpica i la cloenda oficial han tancat tres setmanes de plena activitat, esforç i superació. Un cop finalitzada la competició s'ha iniciat el treball dels capitans i capitanes de les escoles participants per avaluar aquesta edició i presentar les seves propostes i suggeriments per futures edicions. També és a partir de l’apagada de la flama olímpica que s'ha d'avaluar el recull de les accions que a criteri d’àrbitres i organitzadors son mereixedores dels Premis Targeta Verda per determinar els candidats a rebre el reconeixement.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Cervera, i el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep Llebaria, han remarcat l’excel·lent ambient d’aquests dies de competició i el reconeixement de les famílies per l’esforç organitzatiu. Al mateix temps, els dos màxims responsables de l’organització han agraït l’esforç de les diferents persones implicades en l’organització i molt especialment als clubs Reus Deportiu i CN Reus Ploms.

Fitxers Relacionats: