reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

L'Ajuntament licita les obres per construir dos nous parcs de cal·listènia

20/10/2021

L'Ajuntament de Reus ha publicat aquesta setmana al perfil del contractant la licitació dels contracte per a la construcció de dos nous parcs per a la pràctica de la cal·listènia a Reus, un al parc de Mas Iglesas i l'altre al la plaça dels Ganxets. El contacte surt amb un pressupost de licitació de 45.889,80 euros (IVA inclòs).

L'Ajuntament té previst construir un tercer parc de cal·listènia dins el parc del Lliscament. Les dues instal·lacions que ara han sortir a concurs públic són:

  • La nova zona esportiva del parc de Mas Iglesias es construirà al costat del camp de futbol Cruyff Court Sergi Roberto. Tindrà un conjunt d'estrctura multijoc amb espatllera, paral·leles, bansa d'abdominals, i conjunt per a salts, entre altres instal·lacions. Dins l'equipament es manté el paviment actual de terra i gespa per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat.
  • El segon parc de cal·listènia es construirà a la plaça del Ganxets, a tocar de l'avinguda de Marià Fortuny. S'hi construirà una estructura longitudinal en zigzag amb espatllera, un conjunt de paral·leles, i bancs per a abdominals, entre altres instal·lacions. Dins l'àmbit es construirà un banc de sorra en els punts on les instal·lacions superin l'1,5m.

La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics a partir del ús del propi pes corporal. En aquest sistema, l’interès radica en els moviments de les cadenes musculars que composen el cos humà. És tracta d’una pràctica esportiva que esta guanyant popularitat, ja que és apta per a tot tipus de públic, sense límit d’edat, i recomanada fins i tot per al tractament de problemes musculars. En els últims anys, la seva aparició en l’espai públic a partir d’elements estructurals que faciliten la seva pràctica, a esdevingut un nou complement esportiu en l’ampli catàleg d'equipaments a l’espai públic