reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Lliurament de diplomes de l'activitat “Cap nen sense saber nedar”

11/05/2016

Amb el repartiment de diplomes a cada un dels alumnes de les 31 escoles participants finalitza el programa “Cap nen sense saber nedar” corresponent al curs escolar 2015-2016. En total 1.311 alumnes de segon de primària i de les escoles d’educació especial han completat les 20 sessions del programa, que han permès als participants assolir l’autonomia bàsica per desenvolupar-se en el medi aquàtic o millorar la tècnica i el nivell de partida dels alumnes a l’inici del curs escolar.

El curs, que es desenvolupa a les piscines cobertes del CN Reus Ploms i del Reus Deportiu, inclou l’execució tècnica de professionals d'aquestes entitats i té el suport de monitors especialitzats per cobrir les necessitats dels 87 alumnes d’educació especial o d’integració als quals s’adapta el contingut del programa.

Juntament amb el diploma, les famílies reben l’avaluació dels diferents aspectes valorats en els apartats de familiarització amb el medi aquàtic, com ara propulsió i coordinació, respiració i apnea i també aspectes derivats de l’actitud a l’activitat, l’assistència i el nivell global assolit.

Per al regidor d’Esports, Jordi Cervera, “aquest és un dels nostres programes més valorats, tant per les famílies com pels educadors, i suposa en molts casos l’oportunitat de familiaritzar-se amb el medi aquàtic i aprendre a nedar de manera lúdica i divertida”.

Aquest dimecres s'ha realitzat l'acte de lliurament dels diplomes corresponents a les escoles ARCE i Isabel Besora, al qual han assistit l'alcalde, Carles Pellicer, el regidor d’Esports, Jordi Cervera i la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà. Tal i com recorda M. Dolors Sardà, “aquest és un programa que posa en comú l’esforç de les diferents àrees de l’Ajuntament i contribueix a enriquir la formació integral dels alumnes en totes les àrees del coneixement i l’aprenentatge”.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha agraït al conjunt de centres educatius de la ciutat la confiança que dipositen en l'Ajuntament i en Reus Esport i Lleure per portar a terme aquest programa en col·laboració amb les entitats esportives de Reus, i ha recordat que la ciutat va ser una de les pioneres a Catalunya en la posada en marxa d'una iniciativa d'aquesta mena, que facilita el contacte dels infants amb les activitats d'aigua. El programa assolirà els 30 anys des del seu inici durant el curs vinent.S'han de publicar els events